ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський центр зайнятості вчить студентів шукати роботу

Львівський портал

|

У рамках співпраці Львівського міського центру зайнятості проводиться активна робота з навчальними закладами різної акредитації нашого міста. Так, спеціалісти Львівського міського центру зайнятості проводять семінари та тренінги із студентами старших курсів вищих навчальних закладів на тему «Ефективна самопрезентація», «Техніка пошуку роботи». Про це повідомляє прес-служба ЛМЦЗ.

Ці тренінги і семінари навчають правильно підходити до пошуку відповідної роботи та поняття самої суті «відповідна робота», ознайомлює з використанням джерел вакансій, правило підходу до самопрезентації (написання портфоліо: резюме, супровідного та рекомендаційних листів, які випускник може отримати від викладачів, котрі проводили практики, вели курсові та дипломні проекти, куратора), підготовки до співбесіди та її проведення.

У рамках цієї програми, нещодавно було проведено семінар з майбутніми випускниками Львівської державної академії ветеринарної медицини ім.С.З.Гжицького з техніки пошуку роботи на якому розглядалися вищенаведені питання. У ході семінару розглянуті можливості подальшого працевлаштування випускників із визначенням сфер майбутньої діяльності. Адже часто випускник навіть не уявляє, де саме він може шукати роботу за набутою професією, що робить його «неадекватним шукачем роботи» на ринку праці. Активне обговорення студентами-випускниками напрямків пошуку роботи, само презентації в присутності, та за безпосередньою участю, їх викладачів дало змогу розширити уявлення майбутніх фахівців про набуту професію, сферу її застосування. На таких тренінг-семінарах найкраще розкриваються студенти, а викладачі можуть поділитися, в неформальній атмосфері, своїм життєвим досвідом, оцінити під іншим несподіваним кутом зору майбутніх спеціалістів. Особливий наголос робиться на актуальних вакансіях, вивченні ринку праці та установах, підприємствах, організаціях України, які можуть бути місцем майбутньої роботи випускників. Як показує практика – найкраще шукати роботу тоді, коли ти знаєш Де?, Що? і Як? тобі треба шукати, адже «Роботу знаходить той, хто її шукає».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *