ОСТАННІ НОВИНИ

Львів має Комплексну стратегію розвитку до 2025 року

Львівський портал

|

Сьогодні на сесії Львівської міської ради було ухвалено Комплексну стратегію розвитку Львова до 2025 року. Її розробив Інститут міста. Проект пройшов громадські обговорення та погодження депутатських комісій. Мета цього документу – об`єднати всі зусилля в єдиний напрямок розвитку Львова. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Хочу зауважити, що жодне місто такого об’ємного документу як стратегія розвитку не має. Навіть в нашій столиці подивовані якістю цього документу. На це в інших містах витрачають дуже великі кошти. Тоді як ми з бюджету спеціально ніяких коштів не витрачали. Це є велика праця усієї громадськості. Та невелика команда, яка працює в Інституті міста, на моє велике захоплення зробила надзвичайно велику роботу. Цілі науково-дослідні інститути іноді не можуть цього зробити, а вони – зробили і представили готовий якісний продукт», – наголосив міський голова Андрій Садовий.

Комплексна стратегія розвитку Львова на 2025 рік передбачає три основні пріоритети:

Якість життя у місті: «Місто в якому комфортно жити, навчатися, працювати та гостювати»;

Якість ведення бізнесу: «Розвинута конкурентноздатна та інноваційна економіка»;

Захист та підтримка національних, культурних та освітніх традицій: «Твердиня національних цінностей. Місто традицій, знань, культури, туризму та спорту».

«У нашій стратегії ми використали підходи і методи, які є ще зовсім нові для України, але вже давно і плідно працюють в країнах Європейського Союзу. Коли ми почали процес розробки стратегії, ми зіткнулися з проблемою, чи, точніше, небезпекою відсутності єдиного бачення розвитку міста. В цій стратегії ми пропонуємо зафіксувати єдиний напрямок розвитку, і всім зацікавленим сторонам пропонуємо взяти участь у розвитку нашого міста. Завдяки тому, що ми рухатимемося всі разом в узгодженому напрямку, ми створимо потужний синергетичний тренд. У нас була можливість презентувати цю стратегію на Інноваційному форумі в Трускавці, і ми отримали дуже позитивні відгуки від різного роду експертів, які за їхніми ж словами були приємно здивовані, що нарешті і в Україні почали застосовуватися саме такі нові методи  планування», – зазначив в.о. голови правління Інституту міста Олександр Кобзарев.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *