ОСТАННІ НОВИНИ

Азаров уріже пільги депутатам

Львівський портал

|

Верховна Рада доручила Кабінету міністрів розробити законопроект про обмеження депутатських пільг.  За прийняття постанови № 9000-П «Про висновки і пропозиції до проекту закону про держбюджет на 2012 рік» проголосувало 248 депутатів при мінімально необхідних 226.

Ця норма міститься в переліку доручень парламенту Кабіну, спрямованих на реалізацію бюджетної політики на 2012 рік.

Рада з урахуванням необхідності оптимізації видатків на державне управління доручила уряду проаналізувати правове регулювання надання пільг депутатам Ради і подати пропозиції про внесення змін до закону «Про статус народного депутата».

При цьому законопроект повинен передбачати впровадження норми про забезпечення депутатів виключно службовим житлом і скасування положень про надання депутату житла для постійного проживання або грошової компенсації замість цього.

Також пропозиції Кабміну повинні передбачати скасування безкоштовного забезпечення парламентаріїв путівками в санаторії та курорти, скасування виплати матеріальної допомоги колишньому депутату, обмеження безкоштовного проїзду народних обранців.

Як повідомлялося, в травні 2009 року Кабін Юлії Тимошенко вносив у Раду законопроект, що скорочує перелік депутатських пільг.

Зокрема пропонувалося позбавити парламентаріїв права на загальнообов´язкове державне страхування за рахунок державного бюджету, права на отримання безкоштовних путівок на санаторно-курортне лікування (при збереженні безкоштовного медобслуговування), скоротити термін на виплату колишнім депутатам фінансової допомоги у випадку, якщо вони не зможуть працевлаштуватися (з 1 року до 1 місяця), позбавити права на забезпечення путівками для лікування.

Однак Рада не стала розглядати законопроект.

Коментарі, «Українські новини»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *