ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська міськрада підтримала ідею назвати аеропорт іменем Бандери

Львівський портал

|

Депутати Львівської міськради підтримали ініціативу, озвучену головою фракції ВО «Свобода» Русланом Кошулинським, щодо надання аеропорту імені Степана Бандери. Голосування за підтримку відповідного звернення відбулося наприкінці пленарного засідання сесії ЛМР. За рішення проголосувало 62 депутата.

Як писав «Львівський портал», з відповідним зверненням до прем`єр-міністра України виступив під час сьогоднішньої сесії голова фракції ВО “Свобода” Руслан Кошулинський.

Він наголосив, що на зустрічах депутатів з жителями Львова, городяни озвучили пропозицію назвати новозведене міське летовище іменем провідника ОУН Степана Бандери.

«Свобода» нагадує у зверненні, що практика присвоєння імен національних героїв важливим інфраструктурним об`єктам є загальновідомою та поширеною у світі. Зокрема, йдеться про аеропорт де Голля у Парижі, аеропорт Ататюрка у Стамбулі чи Кеннеді в Нью-Йорку.

“Степан Бандера для мільйонів українців мав вартість цілої армії, слава його революційних чинів впливала на українську націю з велетенською незламною силою, проте сучасні парламентарі та урядовці упродовж 20-и років від дня проголошення незалежності так і не сформували ідеології державного забезпечення і не навчилися розуміти поняття “національна ідея” та “національна пам`ять” – зазначено у зверненні.

Відтак депутати від ВО “Свободи” вимагають надати аеропортові ім`я Степана Бандери.

Нагадаємо, міський голова Львова Андрій Садовий звернувся з подібним листом до уряду і пропонував назвати аеропорту Львові іменем короля Данила Галицького.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *