ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівському аеромобільному полку присягу прийме 420 новобранців

Львівський портал

|

У Львові, у 80 окремому аеромобільному полку тривають заходи з підготовки військовослужбовців призову «Осінь-2011» до складання Військової присяги.  Про це повідомляє Регіональний медіа-центр МО України (Львів).

У цій елітній частині 13 армійського корпусу служитимуть понад 420 новобранців з семи областей Західної України: Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської та Чернівецької. Найбільше новобранців із Львівщини – близько 150.

Особовий склад молодого поповнення після прибуття в частину проходить підготовку у складі одного з аеромобільно-десантних батальйонів полку. 

«Службу хлопці розпочали з ознайомлення з частиною. Командири підрозділів розповіли про історію аеромобільного полку та традиції десантних військ. Щоденно з новобранцями проводяться заняття з стройової і повітрянодесантної підготовок. А після обіду вони вивчають Статути Збройних Сил України. Усі пройшли спеціальну медкомісію у частині та визнані придатними до служби у аеромобільних військах. Відзначу, що під час осінньої призовної кампанії посадові особи військових комісаріатів провели дійсно якісну роботу. Про це свідчать результати нашої внутрішньої перевірки. Жоден кандидат до лав нашого полку не має обмежень для служби у десанті за станом здоров’я», – розповів заступник командира аеромобільно-десантного батальйону з виховної роботи майор Валентин Радик.  

З кожним новобранцем було проведено вивчення та анкетування по морально-діловим якостям. Переважна більшість юнаків – учорашні школярі, студенти коледжів та профтехучилищ, але є хлопці й з вищою освітою.

Із новоприбулими у частині тривають заняття із вивчення матеріальної бази автомата Калашникова АК-74 та умов виконання вправ стрільб. Наступного тижня молоді солдати уперше використають отримані теоретичні знання на практиці, на стрільбищі полігону.

Щодня, окрім стройових занять на плацу полку, молоді десантники займаються повітрянодесантною підготовкою. Для майбутніх воїнів-аеромобілістів вона є найважливішим заняттям. Рекрути ретельно, конспектуючи усі деталі, теоретично вивчають матеріальну частину людських десантних парашутів, навчаються правильно їх укладати. По завершенню занять військовослужбовці складатимуть заліки. Лише за їх позитивними результатами новоспечені десантники приступлять до практичних занять на повітрянодесантному комплексі і готуватимуться до реальних стрибків.

За три тижні, які передують складанню Військової присяги, молоді солдати елітної військової частини Сухопутних військ Збройних Сил України, мають опанувати теорію та виконати практично передбачені навчальною програмою елементи «курсу молодого бійця».

Варто зазначити, що воїни-аеромобілісти призову «Осінь-2011» будуть першими  серед особового складу військових частин 13 армійського корпусу, хто складатиме Військову присягу. Цей урочистий ритуал складання відбудеться у полку 29 жовтня. Командування військової частини очікує, що привіти юнаків із цією знаменною подією приїде близько 1,5 тисячі рідних та друзів.

       

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *