ОСТАННІ НОВИНИ

Ідеї Колеснікова паралізують залізничний рух зі Львова до Києва - профспілки

Львівський портал

|

26 жовтня залізничники з усіх областей України планують провести у Києві під Міністерством транспорту і зв’язку п’ятитисячний пікет, повідомляє прес-служба ЛОПО ВО “Батьківщина”.

Залізничники протестуватимуть проти масового скорочення працівників та ліквідації поїздів, яке керівництво Укрзалізниці вирішило здійснити уже з наступного місяця.

Як розповів один з організаторів пікету, представник незалежної профспілки Львівської залізниці Петро Дранівський, загалом по Україні планується ліквідувати 30 нічних поїздів, внаслідок чого під скорочення попадуть близько 40% працівників поїзних бригад пасажирських вагонів. Про це йдеться у протоколі зборів за участю гендиректора Укрзалізниці, копію якого додано. «Уже є наказ не продовжувати контракти з тими працівниками, у кого вони закінчуються до кінця 2011», – зазначив Петро Дранівський.

Що стосується Львівської залізниці, то фактично паралізованим стане напрям Львів-Київ. Варто зазначити, що навіть при існуючій кількості нічних поїздів цей напрям є вкрай перевантаженим. «А буквально з наступного місяця скоротять більшість нічних поїздів до столиці, серед яких такий популярний і найбільш зручний 91 поїзд, – розповів представник залізничної профспілки. – А у зв’язку з ліквідацією 360 поїзду Львів-Київ зовсім відрізаними від світу залишаться такі населені пункти як Червоноград, Сокаль, Сарни і Костопіль». Загалом же по Україні планується ліквідувати 1686 проміжних зупинок.

За даними залізничників, ліквідувати маршрути планується для того, аби люди користувались послугами нових корейських поїздів «Huindai», вартість проїзду у яких буде приблизно вдвічі більшою, ніж у звичайних. Якщо зараз проїзд у плацкартному вагоні зі Львова до Києва обходиться приблизно 100 грн., то у корейському коштуватиме не менше 200 грн.

«Уже за традицією, ці зміни впроваджуються начебто з «метою оптимізації графіку руху пасажирських поїздів». А насправді ж зам цим стоїть «холодний розрахунок» майбутньої «прихватизації» Укрзалізниці, від якого найбільше постраждають пасажири та працівники залізниці, які опиняться без роботи», – вважає лідер Львівської «Батьківщини» Роман Ілик. За його словами, обласна партійна організація «Батьківщини» надасть організаційну та інформаційну підтримку пікетувальникам. «А ще після цих «реформ» добратись у столицю на акції протесту буде практично неможливо», – зазначив керівник Львівської «Батьківщини».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *