ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська облрада вимагає випустити на волю усіх політв’язнів

Львівський портал

|

Депутати Львівської обласної ради звернулися до Президента України Віктора Януковича з вимогою декриміналізувати 365 статтю Кримінального кодексу, випустити на волю усіх політичних в’язнів та припинити експерименти над Україною.  За це проголосували 69 депутатів обласної ради. Звернення підготувала фракція політичної партії «Фронт Змін», зачитав його голова фракції Степан Кубів.

У документі зазначено, що “Президент України та парламентська більшість, легітимність яких після змін до Конституції стала вкрай сумнівною, демонструє, що боїться політичних опонентів. Тому вдається до репресій, застосовуючи для цієї мети Кримінальний кодекс України, цілковиту залежність судової гілки влади і девальвоване владою почесне звання судді”.

Львівська облрада нагадує, що екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко перебуває у СІЗО, хоча його провину ніхто не довів, а колишнього прем`ра Юлію Тимошенко засудили до 7 років ув’язнення за статтею, яка з’явилася в Кримінальному кодексі ще за сталінських часів – 1927 року.

“Нині Україна стоїть перед вибором: або стати нарешті правовою державою та інтегруватися до цивілізованої Європи, або поповнити ряди країн, чиїх правителів або не запрошують на міжнародні зустрічі, або розсаджують за принизливим протокольним принципом. Вибір – очевидний” – зазначено у зверненні.

Львівська облрада наголошує на тому, що Янукович, у чиїх руках зосереджена вся повнота влади, “має змусити підконтрольну йому більшість у Верховній Раді проголосувати за декриміналізацію 365 статті Кримінального кодексу України й того ж дня підписати відповідний закон, аби він негайно набрав чинності”.

“Сильні політики борються з опонентами відкрито, а не кидають їх до в’язниць, не знищують їхні підприємства, не змушують шукати політичного притулку закордоном.. Якщо 365 стаття залишиться в Кримінальному кодексі, якщо опозиційні політики сидітимуть у в’язницях, Україна, що географічно перебуває в центрі Європи, опиниться на задвірках європейської цивілізації. Україна стане Білоруссю №2. У підсумку найбільше постраждають українські громадяни, які прагнуть жити в демократичній і заможній країні. Аби цього не сталося, ми вимагаємо від президента Януковича: декриміналізувати 365 статтю Кримінального кодексу, випустити на волю усіх політичних в’язнів, припинити експерименти над Україною. Пане президенте, опам’ятайтеся! Майбутнє України вирішується сьогодні!” – зазначено у зверненні.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *