ОСТАННІ НОВИНИ

Зброю із Львівського університету збували колекціонерам

Львівський портал

|

Зброю зі Львівського університету МВС виносив начальник складу озброєння протягом 2008-2011 рр. з метою перепродажу. Як передає кореспондент «Коментарів», про це в ході брифінгу повідомив начальник Департаменту внутрішньої безпеки Міністерства внутрішніх справ Олександр Мечетний.

За його словами, в ході перевірки було виявлено нестачу 106 одиниць бойової зброї, 9 – навчальної і 15 ракетниць.

«Посадова особа виносила зброю з метою продажу. Встановлено осіб, яким зброя продавалася. Це житель Львова – колекціонер ракетної зброї та армійської амуніції. Також встановлено, що він перепродував цю зброю іншим колекціонерам у різних містах України. В даний час у колекціонерів вилучено 67 одиниць зброї, 71 гранату, 2 міни. Це більш ніж 100 одиниць холодної зброї. З арсеналу, загубленого у Львівському університеті, вилучено: 2 кулемети, 11 автоматів, 2 гвинтівки, решта – пістолети», – повідомив Мечетний.

За його інформацією, пістолети з викраденої зброї продавалися по $300-400, автоматична зброя – по $700-800. Разом із тим, Мечетний зміг назвати загальну суму збитків, завдану розкрадачами.

Також він зазначив, що в даний час перевірка триває, і підкреслив, що подібного роду перевірки не проводилися протягом 10 років.

На уточнююче запитання, чим викликаний факт подібного розкрадання з органів МВС, Мечетний відповів: «Низьким рівнем моралі, і, звичайно – корисливий мотив».

«Керівництво системою МВС, особами, які не зовсім уявляють, що таке МВС (екс-глава МВС Юрій Луценко – ред.), перейшло в стан розслабленості … робота МВС була побудована так, що інвентаризація на складах проводилася формально, у зв´язку з чим начальник складу в університеті зміг дозволити собі такі дії», – уточнив правоохоронець. За його словами, комплексна перевірка, яка розпочата по всіх складах, виявляє факти недостачі зброї, але незначні …. «Неправильний облік витрат набоїв на стрільби, недостача спецзасобів (гумові палиці, наручники)».

Як повідомляли «Коментарі», раніше Генпрокурор України Віктор Пшонка заявив, що 18 жовтня правоохоронці затримали колишнього співробітника прокуратури Києва за підозрою в причетності до розкрадання зброї з Львівського університету внутрішніх справ.

Нагадаємо, недостача зброї, в тому числі пістолетів, гвинтівок, автоматичної зброї, а також зразків навчального зброї була виявлена ​​12 жовтня в ході перевірки складу озброєння Львівського державного університету внутрішніх справ. У МВС не уточнили, про яку кількість зброї йдеться.

Крім того, в рамках розслідування справи про продаж вогнепальної зброї з Львівського держуніверситету МВС затримано 13 осіб.

 Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *