ОСТАННІ НОВИНИ

Центр для бездомних готується прийняти безхатченків

Львівський портал

|

Центр обліку та нічного перебування бездомних готовий до збільшення кількості бездомних, у зв’язку із похолоданням. Зараз по допомогу до центру звертаються близько 30 осіб, але з похолоданням ця цифра збільшиться до 50 людей. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

З 1 листопада 2006 року в Центрі розпочало роботу відділення обліку бездомних громадян, яке відповідно до своїх завдань:  веде первинний облік бездомних громадян;  видає посвідчення про взяття на облік і тимчасову прописку;  сприяє реєстрації переважного місцезнаходження; здійснює соціальне патрулювання; надає інформаційні, правові та консультаційні послуги;  сприяє у відновленні документів, майнових і житлових прав.

На початок жовтня 2011 року у Центрі зареєстровано близько 980 бездомних громадян, з них майже 200 громадян отримали паспорт, 569 тимчасову реєстрацію (прописку).

З початку 2011 року на облік в Центрі поставлено 126 осіб, з них 86 чоловіків і 40 жінок. Як показує досвід роботи, таке гендерне співвідношення залишається сталим, останні кілька років.

«Всі охочі, хто висловлює бажання влаштуватись на роботу ми даємо спрямування в Центр зайнятості. Це переважно посади двірника, охоронця, прибиральника. Досить багато бездомних влаштовуються на роботу таким чином, вдень вони працюють, а вночі ми надаємо їм можливість переночувати, здійснити гігієнічні процедури, відпочити, таким чином у кожного є можливість повернутись до соціального життя», –  повідомив фахівець з соціальної роботи центру нічного перебування мешканців – Максим Ляшенко.

З січня 2009 року в Центрі розпочало роботу відділення нічного перебування для бездомних

«Послугами нічлігу сьогодні користуються до 30 осіб, проте з настанням зимових морозів кількість зростає до 50 осіб, наприклад, позаминулого року, коли були жахливі морози,  ми змушені були класти каремати в коридорі, щоб забезпечити нічлігом всіх. На щастя, зараз нам вистачає харчів та одягу, щоб забезпечити ними всіх бажаючих. Нам дуже допомагають львів’яни», – повідомив директор центру нічного перебування бездомних Олег Федоренко.

Варто наголосити, що приміщення відділення адаптовано під цикл отримання бездомним послуг реєстрації; первинного медичного обліку;  санітарно-гігієнічних послуг; послуг ночівлі.

За весь період роботи відділення нічного перебування його послугами скористалось більше 300 різних бездомних осіб. Всі клієнти отримують соціально-побутові, медичні та інформаційно-консультаційні послуги.

Задля безпеки самих бездомних та дотриманням порядку в Центрі, на ночівлю приймають тих громадян, які не перебувають в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. Такий крок не є якоюсь «примхою», а життєвою необхідністю.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *