ОСТАННІ НОВИНИ

Тарас Чорновіл вважає Ющенка мерзотником

Львівський портал

|

Народний депутат Тарас Чорновіл вважає колишнього Президента України Віктора Ющенка базовою персоналією у «газовій» справі Юлії Тимошенко. Про це він заявив в інтерв’ю радіо «Свобода».

«Україна сьогодні потерпає від високої ціни за газ, але за цю справу посадили Юлію Тимошенко. Я колись казав: Тимошенко у цій справі, очевидно, винна, хоча довести її пряму юридичну вину важко. Те, що зробив суд, є повний абсурд….

При тому всьому, коли сьогодні садять в тюрму Тимошенко, то я  можу сказати, що це було б лише частково справедливо у тому випадку, якби за півроку до цього в цій тюрмі з терміном аналогічним або більшим вже би сидів Віктор Ющенко. Він, перевищивши, при чому абсолютно відверто, свої повноваження, зробив те, що йому напряму було на той момент заборонено Конституцією. Він втрутився в хід переговорів напряму, він відкликав голову «Нафтогазу» під час переговорів, коли була погоджена і парафована адекватна для України ціна в 250 доларів, заявивши, що він не допустить цього підписання.
Він робив це в корисливих цілях, бо в його інтересах було повернути в систему «РосУкрЕнерго». Давайте не забувати, що «РосУкрЕнерго» не є породженням Януковича, воно напряму пов`язане з сім`єю Віктора Ющенка і він дуже активно проштовхував Україну з запуском «РосУкрЕнерго» в січні 2006 року. Це є його «кормушка», це є його портмане, звідки він брав свої гроші. І тому він у даному випадку фактично зривав вигідні для України переговори, тому що в цих переговорах не було місця для «РосУкрЕнерго». Я вважаю, що Ющенко – кримінальний злочинець. Це моя особиста думка. Я про це знав і раніше, про ці його здатності. Можливо, я був неправий, коли я в 2004 році підтримав Януковича, тому що мені важко сказати, яким би був Янукович, якби він тоді став Президентом. Але я дуже добре знав, що таку дрібнокримінальну постать як Віктор Ющенко і такого мерзотника допускати до влади не можна в принципі. На жаль, я тоді ні до кого не міг достукатися. Всі вважали, що це щось геніальне. Сьогодні Віктор Ющенко, перше, створив сам факт злочину, після якого Україна на невигідних умовах підписала договір. Після того він свою вину постарався перекласти на інших, у тому числі на Тимошенко… Після того він фактично започаткував кримінальне переслідування, яке успадкував Янукович і став його реалізовувати. І останнє: Віктор Ющенко – єдина в Україні постать публічного масштабу, яка не просто підтримала вирок, а підтримала його без застережень, навіть Янукович почав заявляти, що цей вирок шкідливий для України. Всі про це заявили. Тільки Віктор Ющенко однозначно аплодував і казав, що він це схвалює, що він цим дуже задоволений. Як на мене, це дуже добра відповідь усім тим, хто пробував створити собі казочку про гарного, доброго європейського Президента. Я вважаю, що він мерзотник…» – заявив Тарас Чорновіл.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *