ОСТАННІ НОВИНИ

Барви барокової музики у картинах людей з особливими потребами

Львівський портал

|

У Львові проходить нова виставка мистецьких робіт «Барви барокової музики», повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Відкриття виставки живопису «Барви барокової музики» відбулося у п’ятницю 14 жовтня в рамках цьогорічного IX Фестивалю Давньої Музики у Львові. Виставка організована кав’ярнею-галереєю «Штука» спільно із реабілітаційним центром «Джерело».

Як повідомив директор реабілітаційного центру «Джерело» Мирослав Николаєв, проект «Барви барокової музики» є незвичайним завдяки кільком чинникам. Першим із них є те, що митці свідомо черпали натхнення винятково із середньовічних мелодій. Здебільшого із збірки Львівської лютневої табулатури, що зберігається у Науковій бібліотеці Львівського національного університету ім. І. Франка: це і танці, і пісні, і церковна музика. Іншою особливістю виставки стало те, що авторами усіх робіт є молоді люди з особливими потребами майстерень Клубу активної молоді центру «Джерело».

«Художники центру «Джерело» багато чого не можуть зробити самостійно, бо мають обмеження в русі, мовленні. Але вони мають безцінний дар дарувати іншим свою любов, відкривати світові свої серця, даруючи чудові мистецькі роботи. Дивлячись на ці картини, люди краще розуміють істинні цінності та сенс життя», – розповів  Мирослав Николаєв.

Під час відкриття виставки також відбувся благодійний аукціон, під час якого вдалося зібрати 12100 грн.  Усі виручені гроші будуть використані для допомоги молодим людям з особливими потребами. Представники центру «Джерело» вдячні усім, хто долучився до цієї благодійної акції на підтримку молодих митців центру.

Виставка «Барви барокової музики» триватиме до 31 жовтня у приміщенні кав`ярні-галереї «Штука», що на вул. Котлярській, 8 (бічна вул. Шпитальної) щодня з 9.00 до 22.00 год.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *