ОСТАННІ НОВИНИ

На перенесення книгосховища з костелу Єзуїтів виділять 1,815 млн грн

Львівський портал

|

Цього року на перенесення книгосховища бібліотеки ім. Стефаника з приміщення Костелу єзуїтів у приміщення на вул. Авіаційній,1 заплановано виділити 1,815 млн грн. Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет Львівської міськради сьогодні, 19 жовтня.  Виконком погодив «Програму збереження історичних цінностей Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника», яку спільно напрацювали Національна Академія наук, Львівська міськрада, бібліотека ім..В. Стефаника та за участі ЛОР.

Відповідно до програми, передбачено фінансування на 2011 рік у сумі 1 млн 815 тис. грн. З них з державного бюджету планується виділити 695 тис. грн, з міського бюджету Львова – 500 тис. грн, з бюджету Львівської області – 500 тис. грн і з Центру військового капеланства УГКЦ – 120 тис. грн. Про це на засіданні виконкому повідомила начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич.

За її словами, цих коштів достатньо, аби здійснити першочергові роботи для переміщення книгосховища із костелу в нове приміщення та власне на ремонт цієї будівлі й встановлення там стелажів.

Цю програму мають також погодити на сесіях Львівської міськради та Львівської обласної ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *