ОСТАННІ НОВИНИ

До Євро-2012 влада забуває про дозвілля туристів з Європи

Львівський портал

|

Влада Україні розвиває інфраструктуру країни під Євро-2012, але забувають про відпочинок і дозвілля туристів з Європи

Як передає кореспондент «Коментарів», такого висновку дійшли експерти Центру споживчого контролю «ЧЕК» за підсумком моніторингу якості інформпідтримки гостей Євро-2012.

«Чим привабити туристів в Україні та змусити їх приїхати сюди ще раз? Україні є, що показати світу, але як туристи зможуть знайти ці пам´ятки – немає ніякої інформації про те, що і де знаходиться», – зазначає координатор проекту «ЧЕК» Ігор Каневський.

Так, більшість історичних і архітектурних пам´ятників не мають ні карти під´їзду до них, ні відповідних інформаційних табличок – таки музеї в Києві, як Музей Чорнобилі і Музей гетьманства мають вивіску тільки українською мовою. Не переведені на іноземну мову і таблички «Пам´ятка архітектури» на столичних будовах. Крім того, зупинки транспорту навіть у центрі Києва – тільки державною мовою. Спроби ж з´ясувати у іноземних туристів, де вони знаходяться, ставили гостей Україні в скрутне становище.

Разом з тим, як повідомили в «ЧЕК», чиновники запевняють: інформаційних табличок для приїжджих цілком достатньо, і додатково їх робити не потрібно.

За словами експертів, збити з пантелику туристів може і некоректна інформація в існуючих туристичних довідниках. Так, наприклад, один із старовинних храмів в Закарпатській області за даними одного путівника знаходиться в Ужгороді, в іншому зазначається, що він – у Береговому, насправді ж архітектурний пам´ятник знаходиться у восьми кілометрах від Чопа.

«Враження таке, що довідники 1960-х років видання просто передрукували, доповнивши новими актуальними фотографіями, але не оновивши ніякої інформації про пам´ятки», – відзначають в «ЧЕК».

При цьому експерти підкреслюють: полювання туристів ознайомитися з культурним наслідним відбивають навіть путівники, надруковані держустановами. Так, в інформації про Свято-Успенській Святогірській лаврі (Донецька обл.) Зазначається: «Об´єкт охороняють озброєні козаки. Ставлення до туристів недоброзичливе». «У якого туриста після такого тексту з´явиться бажання туди поїхати?», – відзначають експерти.

Неповноцінною є й інформація про кількість готелів, готелів і місць для тимчасового проживання в Україні. Згідно з довідником за редакцією Держстату, у Закарпатській області в даний час є всього 44 готелі, в той час як за даними «ЧЕК» їх – 194. «По кожній області кількість готелів, зазначених у довіднику, в 2-5 разів менша від реальної», – підкреслюють експерти.

Також проблемою залишається здатність персоналу об´єктів інфраструктури пояснюватися з гостями на іноземній мові. Так, в 70% випадків у Києві при спробі «іноземця» забронювати номер в готелі по телефону (експерти спілкувалися англійською мовою) персонал або кидав трубку, або не розумів ні слова, або довго шукав співробітників, здатних порозумітися з клієнтом. Разом з тим тільки в 20% столичних ресторанів є меню іноземною мовою, а рівень знання англійської мови персоналом ще гірше, ніж в готельному бізнесі.

«У службах таксі справи ще гірше – там взагалі ніхто не знає іноземної мови. Так, в одному з міст, що приймають Євро-2012, з 26 служб таксі в жодному не змогли прийняти замовлення іноземця по телефону», – відзначають експерти.

«Іноземним туристам залишається тільки настійно порекомендувати в будь-якої скрутної ситуації розраховувати на допомогу волонтерів Євро-2012», – підсумували в «ЧЕК».

 Коментарі

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *