ОСТАННІ НОВИНИ

Наступних вихідних Львів проведе «Весілля - ФЕСТ»

Львівський портал

|

29 жовтня у Львівському міському палаці культури ім. Г.Хоткевича (вул. Кушевича, 1) за підтримки ЛМГО «Інститут Громадського Лідерства» відбудеться «Весілля – ФЕСТ». Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Метою цього проекту є популяризація та відродження старовинних народних обрядів та звичаїв весілля у народному стилі (гуцульське весілля), привернення уваги молоді до українських традицій.

«Весільна обрядовість – яскравий показник етнічної ідентичності народу. У ній  простежуються пережитки архаїчних уявлень, соціальних та сімейно-шлюбних відносин, що формувалися в різні історичні епохи», – повідомляють організатори проекту.

Орієнтовна кількість учасників – 400-500 осіб.

У програмі заходу: міні-вистава від театру «З вулиці на сцену»; відеоролик справжнього гуцульського весілля (знятого у селі Кривопілля Верховинського району, Івано-Франківської області); виступи етногуртів («Тарасова ніч», «Коралі», «Ойкумена», «Варнечки», «До схід сонця», «Cherry band»), гуцульські танці (народний ансамбль танцю «Полонина»), показ весільних суконь в українському стилі; майстер-класи народних майстрів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *