ОСТАННІ НОВИНИ

Вантажівка у Дідилові перевозила хімічну зброю?

Львівський портал

|

Голова постійної депутатської комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської облради Ірина Сех заявляє, що вантаж хімікатів, що перекинувся в ДТП в селі Дідилів біля Львова, є “справжньою хімічною зброєю”.

“Це справжня хімічна зброя, бо їдкий запах мигдалю стоїть у Дідилові й досі” – заявила депутат Ірина Сех. Вона розповіла, що місцеві жителі під час зустрічі з нею заявили, що речовина таки висипалася з бочок і саме тому селяни потерпають від цієї речовини. “Молода сім`я скаржиться на те, що має тиск 190 на 120, а нам розказують, що все нормально” – наголосила вона.

Депутатка заявила, що вона взяла землю з місця аварії і передасть її на незалежну експертизу, щоби виявити, чи висипалася ця речовина.

Також, за словами І.Сех, багато сумнівів виникає і щодо способу перевезення вантажу та кінцевої мети подорожі. За словами голови комісії, виникає питання, чому цей вантаж перевозив один водій, чому не було супроводу ДАІ і попередження про транспортування хімікатів і про те, що такий вантаж міг потрапити в Польщу

“Це злочин з боку високопосадовців. Куди їхав цей вантаж — де документи, що цей вантаж їхав у Польщу. Я сумніваюся, що поляки пропустили б цей вантаж” – наголосила депутатка.

Водночас начальник управління ЛОДА з питань НС і цивільного захисту населення Олексій Титаренко заявив, що хімікати не розсипалися і ситуація в Дідилові перебуває під контролем. А за медичною допомогою звернулися шестеро осіб, які скаржилися на головний біль.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *