ОСТАННІ НОВИНИ

Звільнення Тимошенко — неприйнятне, вважає Янукович

Львівський портал

|

Президент Віктор Янукович вважає неприйнятним звільнення Юлії Тимошенко з ув’язнення. Про це він сказав у інтерв’ю західним журналістам в понеділок, про що повідомляє “Wall Street Journal“.

“Який сигнал ми даємо суспільству? Що, щоб скоювати злочини, треба бути членом опозиції?”, – запитав Янукович в ході розмови.

“Підвищуючи голос, Янукович закликав Захід поважати його країну, сказавши, що, складається враження, що “вони не хочуть слухати” його заяви, що він не втручається в роботу судів та правоохоронних органів”, – пише “Wall Street Journal”.

“У понеділок Янукович припустив, що було би неправильно звільнити Тимошенко у зв’язку з новими кримінальними звинуваченнями, висунутими проти неї минулого тижня”, – також зазначає видання.

За словами західного дипломата, з яким поспілкувався журналіст “Wall Street Journal”, відмова Януковича звільнити Тимошенко ставить під сумнів його візит до Брюсселя в четвер.

Янукович сказав, що він поїде, попри охолодження у стосунках.

“Я не збираюся просити про послугу. Ми – партнери. Якщо необхідно зустрітися, я готовий. Якщо ні, я полечу далі”, – сказав він, очевидно, маючи на увазі наступний візит на Кубу та до Бразилії.

Як пише видання, виходом із ситуації могла би стати декриміналізація статті, за якою засуджено Тимошенко.

“Але в понеділок пан Янукович, здається, відкинув цей підхід. “Ви чули від мене про якісь зобов`язання?”, – сказав він, маючи на увазі переговори з західними чиновниками.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *