ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові міліціонер продавав автомати по 500 доларів

Львівський портал

|

У Львові продовжують розслідувати найбільше розкрадання бойової зброї в Україні з радянських часів. Вже затримано одного співробітника Інституту внутрішніх справ. За даними джерел “Сегодня”, він продавав пістолети по 350 доларів за одиницю, а автомати – по 500 доларів.

Раніше комісія МВС виявила, що зі складів Львівського держуніверситету МВС безслідно зник цілий арсенал зброї – близько 140 пістолетів Макарова, кілька автоматів Калашникова, гвинтівки і навіть кулемет.

Як пише “Сегодня” з посиланням на джерела в СБУ, оперативники не виключають, що зброю могли викрасти на замовлення закордонної спецслужби. І з часом зникли у Львові пістолети можуть проявити себе де-небудь на Балканах.

“Зброю могли придбати агенти спецслужби однієї зі східноєвропейських країн”, – сказало анонімне джерело. Іноземці вже намагалися, як раніше повідомляла СБУ, цього літа купити у закарпатських міліціонерів велику партію пістолетів.

За іншою версією, зброю могли продати організованим злочинним угрупуванням. Ректор вузу Олександр Марін не коментує збройовий скандал. Члени міністерської комісії обіцяють все розповісти 20 жовтня на брифінгу.

Раніше керівництво вузу спробувало довести до журналістів версію про те, що зброя зникла зі складу не одразу, а нібито її розкрадали протягом останніх десяти років. Але, як стало відомо журналістам з власних джерел, наприкінці вересня в університеті проводилася ревізія збройових запасів. І вся зброя (принаймні, так зазначили в акті перевірки) була на місці.

Варто нагадати, що 16 вересня в Харкові співробітники СБУ затримали при спробі продати п`ять пістолетів Макарова співробітників Комінтернівського райвідділу міліції. Саме після цього інциденту міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов наказав перевірити, скільки зброї у всіх підрозділах міліції та навчальних закладах МВС. І приголомшуючий результат ревізії змусив негайно приїхати до Львова комісію МВС на чолі із заступником міністра внутрішніх справ.

 

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *