ОСТАННІ НОВИНИ

У дитячій лікарні відкрили сучасну реабілітаційно-ігрову кімнату

Львівський портал

|

Сьогодні, 17 жовтня, у Львівській міській дитячій клінічній лікарні (вул.П.Орлика, 4) відкрилася реабілітаційно-ігрова кімната «Фітоленд» – новий структурний підрозділ системи медико-психологічної реабілітації в лікарні. Проект реалізовано за ініціативи німецької фармацевтичної компанії «Біонорика» за сприяння управління охорони здоров’я Львівської міської ради та дитячої лікарні. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Метою концепції «Фітоленд» є створення ігрових кімнат заснованих на досягненнях сучасної педагогіки, що дозволяє дітям відволіктися від своїх моральних і фізичних страждань, зняти стрес, а також укріплює імунну систему дитини і прискорює одужання.

Площа реконструйованого приміщення становить 60 м.кв. За кошти доброчинного фонду компанії «Біонорика» не тільки виконано всі ремонтні роботи, а й придбано і змонтовано спеціалізоване устаткування, меблі, розвиваючі іграшки, аудіоцентр та інше.

Кабінет медико-психологічної реабілітації «Фітоленду» у міській дитячій клінічній лікарні передбачений для дітей від 1-го до 12 років, які тривало та неодноразово знаходяться на стаціонарному лікуванні з захворюваннями нервової системи, опорно-рухового апарату та ДЦП. В комплексі медико-психологічних заходів, окрім ігрових методик, будуть застосовуватися динамічна гімнастика, вестибулярна терапія, арт- та музикотерапія, дефектологічна корекція та заняття з логопедом. Частина пацієнтів буде лікуватися з застосовування методики реабілітації по Войту.

Враховуючи соціальну важливість проекту міське управління охорони здоров’я та адміністрація лікарні винайшли можливість виділення окремих посад інструктора ЛФК та психолога-дефектолога для роботи у цьому кабінеті, який працюватиме 6 днів на тиждень з 10.00 до 17.00 год. Щоденно 30-40 дітей будуть мати можливість в атмосфері радісного і фантастичного світу одужувати швидше.

«До відкриття цієї кімнати у нас були ігрові куточки, але не таких об’ємів і не такої якості. Маючи таку кімнату – 60 кв. м., де використані сучасні матеріали, абсолютно не шкідливі для здоров`я, дітки будуть швидше одужувати. Ми зараз говоримо з професором Міхаелем Поппом про те, щоб продовжити співпрацю і створити більше таке відділення», – сказав начальник управління охорони здоров`я Львівської міської ради Володимир Зуб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *