ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканці 82 львівських будинків залишаються без тепла

Львівський портал

|

 З 14 жовтня розпочався опалювальний сезон для мешканців Львова. На сьогодні вже 93% мешканців отримують тепло. Станом сьогодні на ранок з 1644 житлових будинків, які обслуговує ЛМКП «Львівтеплоенерго» тепло отримує 1562 будинки. Без теплопостачання залишаються 82 будинки. З них 56 не отримують тепла через заборгованість, 7 – через ремонтні роботи (ремонт внутрібудинкових систем, ремонт запірної арматури та теплової мережі), 8 будинків не отримують тепла через відсутність актів готовності внутрібудинкової системи, 11- через інші причини, зокрема тимчасову відмову абонентів від теплопостачання. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«На сьогодні вже 93% помешкань опалюються. Найоперативніше спрацювали лікарні та наші поліклінічні відділення, вони почали опалювальний сезон ще з минулого тижня. Також школи і садочки мають тепло з минулого тижня. 70 відомчих будників не розпочали опалювальний сезон, також ще 20 будинків ЖБК. Вони чомусь не подають опалення своїм мешканцям. Що стосується комунальних структур, все працює. Ми опалювальний сезон розпочали ще з п’ятниці. Усі комунальні служби працювали усі вихідні дні, аби забезпечити якісне подання опалення. Відомчі структури не працювали у вихідні, тому будуть розпочинати опалювальний сезон сьогодні, що не є правильним при таких низьких температурах. Безпека людей має бути на першому плані», – зазначив міський голова Андрій Садовий.

Як звітують в адміністраціях теплопостачальних підприємств – практично за три дні вдалося подати опалення до всіх споживачів.

«З наших причин не отримують тепла 4 будинки – це вул.Хоткевича,58,62,66. Тут на завершенні ремонт теплової мережі. Також будинок на вул. Тіверській,3 не отримує тепла через ремонт запірної арматури. Ремонт плануємо сьогодні закінчити, після чого подачу опалення у дані будинки буде відновлено», – розповів директор ЛМКП «Львівтеплоенерго» Степан Пакіж.

Якщо виникають проблеми у внутрібудинковій системі житлових будинків, необхідно зразу ж про це повідомляти власникам будинків в робочий час, в неробочий час потрібно звертатися до чергової аварійної бригади району. Також можна інформувати диспетчерську службу – 15-85. Це дозволить оперативно усунути недоліки і нормалізувати процес подачі опалення.

Також, тепловики наголошують на вчасній оплаті мешканців за теплопостачання. Адже лише у ЛМКП «Львівтеплоенерго» 56 житлових будинків-боржників не включено тепло.

Нагадаємо, опалювальний сезон розпочинається згідно з відповідним розпорядженням місцевих органів самоврядування, якщо протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря становить  нижче 8ºС.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *