ОСТАННІ НОВИНИ

Українці дозріли до страт чиновників за корупцію?

Львівський портал

|

Кожен шостий українець (14,3%) вважає допустимим страчувати державних чиновників за хабарі в особливо великих розмірах. Загалом за відновлення смертної кари у разі скоєння тяжких злочинів проти особи виступають більше третини українців (38,4%), свідчать результати опитування, проведеного Інститутом Горшеніна в жовтні цього року.

За даними соціологів, близько чверті громадян (25,7%) вважають цю міру покарання допустимою у разі зґвалтувань неповнолітніх, а 14,9% виступають за страту виробників наркотиків і наркодилерів.

Цікаво, що при цьому застосовувати смертну кару за організацію теракту пропонують лише 6,7%.

Виступають за відновлення смертної кари за розкрадання державного майна в особливо великих розмірах – 5,6%, за керівництво в підготовці військового перевороту – 4,2%, за замах на життя голови держави – 3,8%, за державну зраду – 3,2% опитаних.

30,8% громадян України виступають проти відновлення смертної кари.

“Порівняно з 2009-м роком кількість людей, які вважають, що смертну кару не можна застосовувати за жодних обставин, зменшилася десь на 5%. Це більше ніж похибка, тому можемо говорити про якусь тенденцію”, – зазначив директор департаменту комунікацій Інституту Горшеніна Володимир Застава, коментуючи результати дослідження.

Телефонне опитування “Моральність українського суспільства: ставлення до смерті” проводилося Інститутом Горшеніна з 11 по 13 жовтня 2011 року.

Всього за випадковою вибіркою було опитано 1000 респондентів у віці від 18 років, у всіх обласних центрах України, містах Києві та Севастополі. Квотами були регіон проживання, стать і вік респондентів. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує + / -3,2 відсотки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *