ОСТАННІ НОВИНИ

Вулиці імені “Нахтігалю” у селі на Львівщині не буде?

Львівський портал

|

Голова Нежухівскої сільської ради Михайло Яхван наклав вето на рішення ради про перейменування вулиці Миру в селі Райлів на вулицю Воїнів батальйону “Нахтігаль”.
Після недільного богослужіння 16 жовтня місцеві мешканці оточили сільського голови біля церкви і зажадали “повернути вулицю Миру”: вони, виявляється, не знали про історичне минуле “Нахтігалю”, пише “КоммерсантЪ-Україна”.
За словами Михайла Яхвана, в понеділок відбудеться позачергова сесія сільради, де буде ухвалено рішення зберегти колишню назву вулиці.
Яхван зізнався, що для нього як і раніше загадка, чому було обрано саме таку назву.
“Батальйон “Нахтігаль” тут ніколи не був, ніхто зі старожилів села чи їхніх родичів не був у його лавах”, – пояснив він, додавши, що не очікував “такого скандалу”, а представники ВО “Свобода” ввели в оману і його, і мешканців села.
“До нас звернулися “свободівці” з пропозицією перейменувати вулицю. Почали збирати підписи – згоду дали тільки 38 людей з 322 мешканців села. Крім того, оскільки ВО “Свобода” виступила ініціатором такого рішення, то і жителі села, і депутати ради думали, що всі фінансові питання з перереєстрації документів і виготовлення табличок візьме на себе саме ця партія”, – пояснив Михайло Яхван.
Нагадаємо, перейменування вулиці Миру на вулицю Воїнів батальйону “Нахтігаль” в селі Райлів, ініційоване депутатом Стрийської райради, представником ВО “Свобода” Мар`яном Берездецьким, викликало хвилю обурення як серед правлячої Партії регіонів, так і серед інших політичних сил, а також з боку Росії.
“Нахтігаль” і “Роланд” – військові підрозділи, сформовані в основному з українців, які воювали на боці Німеччини в перші роки Другої світової війни. З 1943 року основна частина учасників цих підрозділів увійшла до складу Української повстанської армії.

 

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *