ОСТАННІ НОВИНИ

Син Шухевича звернеться до Євросуду, щоб повернути батькові Героя

Львівський портал

|

Юрій Шухевич має намір оскаржити рішення Вищого адміністративного суду України про недопущення до виробництва у Верховному Суді України справи про позбавлення звання Героя України Романа Шухевича і Степана Бандери в Європейському суді з прав людини/ Про це він сказав журналістам, пише УНН.

«Тепер доведеться оскаржити рішення про недопуск цієї справи до провадження в Європейському суді. Я вважаю, що були юридичні підстави для того, щоб допустити цю справу до відповідного виробництва. Але суд чомусь ухвалив інше рішення», – зазначив Шухевич.

Він додав, що найближчим часом його юристи почнуть збирати документи для подачі апеляції на рішення Вищого адміністративного суду України. «Процес збору документів вимагає певного часу, але скарга в європейське судове установа буде подана», – зазначив Шухевич.

Нагадаємо, в жовтні 2007 року президент Віктор Ющенко видав указ про святкування 65-ї річниці з дня створення Української повстанської армії і присвоїв Роману Шухевичу звання Героя України (посмертно). Степан Бандера був удостоєний звання Герой України указом від 22 січня 2010 року. У квітні 2010 року Донецький окружний адмінсуд позбавив Шухевича звання Героя України, оскільки він не був громадянином незалежної України. Суд також визнав указ Віктора Ющенка про присвоєння Бандері звання Герой України протиправним і таким, що підлягає скасуванню.

12 жовтня Вищий адміністративний суд України поставив «остаточну процесуальну крапку»  у резонансних справах щодо визнання незаконними Указів Президента України Віктора Ющенка про присвоєння звання Герой України Роману Шухевичу (1907-1950) – головнокомандувачу Української повстанської армії (УПА) і Степану Бандері (1909-1959) – лідеру Організації українських націоналістів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *