ОСТАННІ НОВИНИ

МВФ хоче, щоби українцям підняли ціну на газ ще на 32%. Тігіпко впирається

Львівський портал

|

 МВФ вимагає підняття цін на газ для населення на 32%, а для комунальної теплоенергетики – на 56%. Про це на прес-конференції під час міжнародного економічного форуму повідомив віце-прем’єр Сергій Тігіпко.

«МВФ хоче, щоби ми підняли на 32% ціну на газ для населення, і на 56% – для ТКЕ. Логіка проста – МВФ каже, що є збитковий «Нафтогаз» і ми повинні перекрити його збитки. МВФ каже, коли ви дотуєте «Нафтогаз» з центрального бюджету, то ви практично допомагаєте всім підряд – багаті мають більші будинки  і споживають більше газу, а ви їх підтримуєте цією ціною.  Піднімайте ціни до реальних і допомагайте бідним. Але якщо ми піднімаємо ціни отак, то пільги на опалення отримають 2 млн родин. Ще 5 млн родин мають інші пільги і залишиться 10 млн родин з яких півмільйона заможні і для них це не буде проблемою, а для решти – це буде проблема. Бо для них тарифи мають зрости на 32% це 200-250 гривень на місяць. Тому ми впираємося, бо для нас це дуже важливе рішення.  Ми шукаємо інший варіант, а для нас – це зниження ціни на газ. Чинні угоди несправедливі для найбідніших українців»  – заявив Тігіпко.

За його словами, зараз тривають переговори з росіянами і в них є прогрес. «У нас ідуть тривалі переговори і я вважаю, що найближчим часом ми зможемо досягти погодження з російською стороною саме головне – там з’явилися конструктивні чинники які дають нам можливість мати відповідну надію. Ми не можемо сьогодні піднімати ціну для ТКЕ, бо від того постраждають люди. Поки шукаємо варіанти, які б дозволили не піднімати ціну» – наголосив чиновник.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *