ОСТАННІ НОВИНИ

Регіонали закликають Генпрокуратуру розібратися з вулицею «Нахтігаль» на Львівщині

Львівський портал

|

Відверте обурення у Партії регіонів викликало рішення депутатів Нежухівської сільської ради від ВО «Свобода» та ВО «Батьківщина» щодо перейменування вулиці Миру на вулицю Воїнів батальйону «Нахтігаль» у селі Райлів Львівської області. Ця цинічна провокація миттєво зазнала категоричного осуду з боку співгромадян та міжнародної спільноти, зазначають у прес-службі ПР.

Партія регіонів категорично засуджує спроби будь-яких політичних сил у будь-який спосіб пропагувати такі ганебні явища світової історії, як нацизм.

«Велика Вітчизняна війна забрала в України понад 13 млн. життів, знедолила мільйони сімей, завдала величезної шкоди національному господарству. Перемога у тій страшній війні була занадто тяжкою, щоб закривати очі на будь-які спроби реабілітувати та звеличити посібників фашистських загарбників. Ми не маємо жодного права допустити, щоб вулиці наших міст та сіл називалися на честь тих, хто воював на боці нацистів.

Вважаємо неприпустимими дії депутатів Нежухівської сільради, які своїм провокаційним рішенням, діючи виключно зі своїх вузькопартійних інтересів, завдають шкоди репутації України на міжнародній арені.

Вважаємо за необхідне вкотре нагадати різномастим політикам, які страждають на «історичну амнезію», – світове співтовариство висловило свою однозначну позицію щодо ідеології нацизму та націонал-соціалізму, страшні наслідки якої об’єктивно засвідчені історією», – йдеться у заяві регіоналів.

Відтак, вони заявляють про свій рішучий протест проти подібних кроків та звертаються до Генеральної Прокуратури України з проханням дати правову оцінку події, що мала місце, закликають громадян України до пильності у питаннях, що стосуються нашого історичного минулого.

«Попри безумовне право громади на самоврядування, представники місцевої влади мають розуміти всю повноту відповідальності за наслідки, які можуть бути викликані подібними одіозними рішеннями.

Не дамо викривити історію, не дозволимо знущатися над святою пам’яттю полеглих у тій страшній війні за наше право жити і бути вільними!» – зазначено у заяві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *