ОСТАННІ НОВИНИ

Бандеру та Шухевича остаточно позбавили звання Героїв

Львівський портал

|

12 жовтня Вищий адміністративний суд України поставив «остаточну процесуальну крапку» в резонансних справах щодо визнання незаконними Указів Президента України Віктора Ющенка про присвоєння звання Герой України Роману Шухевичу (1907-1950) – головнокомандувачу Української повстанської армії (УПА) і Степану Бандері (1909-1959) – лідеру Організації українських націоналістів. Про це повідомив донецький адвокат Володимир Оленцевич.

За словами адвоката, 12 жовтня йому в ході судового засідання у Вищому адміністративному суді України було офіційно повідомлено, що колегія суддів Вищого адміністративного суду України своїми визначеннями відмовила у допуску до провадження Верховного Суду України заяв (серед авторів заяв був і екс-президент України Віктор Ющенко) про перегляд двох ухвал Вищого адміністративного суду України, що стосуються «героїзації» Шухевича і Бандери.

«Тепер можна сміливо говорити про повну відсутність будь-яких процесуальних можливостей у законодавстві України для скасування судових рішень про незаконність Указів Президента України Віктора Ющенка про присвоєння звання Герой України Роману Щухевичу і Степану Бандері», – прокоментував рішення Вищого адмінсуду адвокат Оленцевич.

Як повідомлялося раніше, Вищий адмінсуд залишив у силі рішення Донецького окружного адміністративного суду, якими був визнаний незаконним указ Віктора Ющенко про присвоєння Степану Бандері звання Героя України.

Крім того, колегія суддів Вищого адміністративного суду України не задовольнила касаційні скарги президента України (2005-2010 рр.) Віктора Ющенко, Юрія Шухевича (сина головнокомандуючого УПА Романа Шухевича) на рішення Донецького апеляційного адміністративного суду про визнання незаконним указу про присвоєння звання Героя України Роману Шухевичу.

«Коментарі»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *