ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий знову «озлобився» на МАФи

Львівський портал

|

Влада Львова закликає громадськість звернути увагу на дитячий алкоголізм, а також порушення заборони продажу алкоголю після 22.00 год. Насторожують дані Всесвітньої організації охорони здоров’я: Україна посідає перше місце у світі за рівнем дитячого алкоголізму. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Випадки продажу алкоголю є, як правило, у малих архітектурних формах. У місті зараз більше 1,5 тис МАФів, з них – 70% продають алкоголь. Жахлива статистика – тільки за останні місяці у реанімацію потрапило 26 дітей з отруєнням алкоголем. Ніхто з цих дітей, безперечно, алкоголь у магазині не купує, бо не продадуть. А у МАФі, тим більше у сутінках, часто продавці не вбачають за необхідне реагувати, коли купує дитина. Це біда. Треба реагувати на цю жахливу ситуацію. Має бути серйозна позиція громадськості, тим більше, що вкінці року у близько 950 МАФів закінчуються дозволи. Зрозуміло, що буде тиск на місто, аби ті дозволи продовжили. Я очікую на щире розуміння і підтримку громади Львова, щоб ми зменшили кількість МАФів. Мають бути легальні відкриті магазини, де продають легальні товари, а не товар, який контрабандою привозять невідомо звідки і якої якості.

Сьогодні всі свідомі українці мають бити тривогу – Україна займає перше місце в світі за темпами поширення  дитячого алкоголізму! І це в країні, яка говорить, що цінує духовність та мораль понад усе», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *