ОСТАННІ НОВИНИ

Цьогоріч військова прокуратура порушила 10 кримінальних справ про хабарництво

Львівський портал

|

У Львові відбулося розширене засідання колегії військової прокуратури  Західного регіону під головуванням військового прокурора генерал-майора юстиції Павла Богуцького. Про це повідомляє Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України.

У заході взяли участь військові прокурори гарнізонів, представники військової контррозвідки Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ, Державної прикордонної служби, Військової служби правопорядку, Західного оперативного командування.

Учасники засідання обговорили низку актуальних питань, а також ознайомилися із результатами виконання Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» та прокурорського нагляду з цих питань.

У своєму виступі перед присутніми генерал-майор юстиції Павло Богуцький акцентував увагу на тому, що військовим прокурорам гарнізонів слід постійно здійснювати скоординовані заходи щодо посилення боротьби зі злочинністю у військових формуваннях, постійно обмінюватися з іншими правоохоронними органами необхідною інформацією, практикувати проведення спільних перевірок сигналів про злочини.

Натомість, представник Західного оперативного командування тимчасово виконуючий обов’язки начальника штабу командування полковник Володимир Мокоївець зазначив, що в Командуванні постійно проводиться робота з покращення співпраці керівного складу військових частин та установ оперативного командування з представниками правоохоронних органів у питаннях профілактики правопорушень.

«Щомісячно, під час роботи комплексних комісій генералів та офіцерів управління оперативного командування у підпорядкованих військових частинах та установах, вивчається стан справ і надається практична допомога командирам та начальникам щодо дотримання вимог антикорупційного законодавства. Нами розроблено та практично впроваджено «Систему надання доповідей з питань військової дисципліни та правопорядку на 2011 навчальний рік» та «Систему роботи посадових осіб з питань зміцнення військової дисципліни та правопорядку серед різних категорій військовослужбовців». Крім того, організовано та проведено комплекс заходів щодо інформування та роз’яснення особовому складу антикорупційного законодавства України, яке набрало чинності з 1 липня 2011 року», – наголосив полковник Володимир Мокоївець.

Загалом, упродовж цього року до військових прокуратур з інших правоохоронних та контролюючих органів надійшло 208 матеріалів та повідомлень про злочини і правопорушення. За наслідками їх розгляду порушено 29 кримінальних справ. Більш ефективною щодо розгляду матеріалів правоохоронних та контролюючих органів визнано роботу військових прокуратур Івано-Франківського, Хмельницького, Тернопільського гарнізонів.

Унаслідок спільної діяльності із спецпідрозділами правоохоронних органів МВС та СБУ  у 2010 році за інформаціями цих органів військовими прокурорами  регіону порушено 10 кримінальних справ про хабарництво.

Наприкінці роботи присутні на колегії ухвалили рішення, спрямоване на подальшу активізацію боротьби зі злочинністю у військових формуваннях. 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *