ОСТАННІ НОВИНИ

Янукович наклав табу на кредитування громадян у валюті

Львівський портал

|

Президент Віктор Янукович схвалив заборону надання споживчих кредитів в іноземній валюті на території Україні. Про це повідомили в прес-службі глави держави.

Янукович підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання правових відносин між кредиторами і споживачами фінансових послуг», який також передбачає удосконалення процедури банкрутства шляхом усунення недоліків та невизначеностей з метою посилення гарантій захисту законних прав та інтересів кредиторів в процедурі відновлення платоспроможності боржника .

Документ також передбачає усунення існуючої колізії між нормами закону про заставу, який передбачає стягнення заставного майна на основі виконавчого напису нотаріуса, і закону про забезпечення вимог кредиторів, норми якого не вказують на виконавчий напис нотаріуса як підставу для звернення про стягнення рухомого майна боржника.

Крім того, положення документа передбачають, що особі, яка виселяється за необслуговування кредиту на житло, надається постійне жиле приміщення, вказане у рішенні суду.

Також передбачається, що позичальник не зобов´язаний сплачувати кредитору додаткові комісії та збори, які не були зазначені в договорі, а також що кредитор не має права відмовити позичальникові у прийнятті платежу при достроковому погашенні кредиту і не може встановлювати будь-яку плату за це.

Дія цього закону буде поширюватися лише на нові договори, які були укладені після вступу закону в силу.

Нагадаємо, 22 вересня Рада заборонила надання споживчих кредитів іноземній валюті на території України з урахуванням пропозицій Президента.

Українські новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *