ОСТАННІ НОВИНИ

Статтю Тимошенко декриміналізують вже наступного тижня?

Львівський портал

|

Голова парламентської фракції «БЮТ-Батьківщина» Іван Кириленко вважає найбільш вірогідним скасування вже на наступному тижні кримінальної відповідальності по статті 365 КК, за якою було засуджено Юлію Тимошенко.

«Зважаючи на реакцію міжнародного співтовариства на вирок Ю.Тимошенко, це об’єктивна необхідність», — сказав І.Кириленко у коментарі DT.UA.

При цьому він зазначив, що декриміналізація статті 365 стосується не стільки Ю.Тимошенко, як діючої влади. «Ми категорично проти війни політичних еліт. Якщо цю статтю не скасувати, у кожної нової влади буде спокуса розправитися зі своїми попередниками», – наголосив він.

І.Кириленко повідомив, що в парламенті вже зареєстрована відповідна поправка І.Кириленка та Миколи Мартиненка до другого читання президентського законопроекту про декриміналізацію, який було прийнято за основу 6 жовтня.

Політик нагадав, що на сьогодні існує дві позиції від влади щодо цього питання. Перше – це заява лідера фракції Партії регіонів Олександра Єфремова про те, що змінювати законодавство під одну людину немає сенсу. «Але це було ще до вироку Ю.Тимошенко та надзвичайно жорсткої реакції міжнародного співтовариства», – наголосив він.

Як підкреслив І.Кириленко, після того була заява президента Віктора Януковича, що вирок не остаточний та про можливу заміну законодавства і розгляд справи в апеляційному суді.

«Мій прогноз, що існує об’єктивна необхідність, що на наступному тижні будуть проголосовані поправки про декриміналізацію 365-ї статті», – наголосив він.

І.Кириленко нагадав, що ця стаття писалася ще за сталінських часів і давно не відповідає сучасним міжнародним нормам. «Абсолютно правильно сказали політики першої величини, та ж Ангела Меркель, що дії політиків повинні оцінювати виборці, а не суди. Суть всіх заяв зводиться до одного – потрібно поважати міжнародне право, аби гідно увійти в європейське співтовариство», – сказав він.

Коментуючи порушення СБУ чергової кримінальної справи проти Ю.Тимошенко, він зазначив: «Європа дала нам другий шанс, третього може й не бути».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *