ОСТАННІ НОВИНИ

Міська влада Львова перешкоджає розвитку бізнесу - КПЛ

Львівський портал

|

Комітет підприємців Львівщини оприлюднив відкритого листа до міського голови та міської ради Львова, у якому вказує на те, що міська влада перешкоджає розвитку підприємництва, особливо це стосується вибірковим застосуванням закону. Подаємо повний текст листа:

«Шановний пане голово та міські обранці!

Комітет підприємців Львівщини як громадська організація, яка об’єднує небайдужих підприємців Львова та регіону, змушений звернутися до Вас із відкритим листом з приводу загроз, які створюються у бізнесовому середовищі нашого міста.

Впевнені, що ми з Вами єдині у баченні, що розвиток міста в глобальному світі неможливий без створення умов для реалізації ідей підприємцями – людьми, які не покладаються на милість державної системи, які не просто шукають роботу, а винаходять її, самі створюють нові робочі місця та платять податки.

Змушені констатувати, що виконавчі органи міської влади та міська рада в цілому у своїй діяльності не лише не сприяють розвитку підприємництва, але своїми діями, часто сумнівними з точки зору не лише справедливості, але й закону, йому перешкоджають. Для прикладу, згадаємо діяльність комісій із «вибивання» заробітних плат, «набіги» контролюючих органів, що організовуються районними адміністраціями, які нічого спільного із законною діяльністю контролюючих органів не мають, а використовують непоінформованість малого бізнесу, яка є наслідком правового хаосу всієї державної системи.

Однак найгіршим беззаконням є вибіркова законність, яка «прославила» Україну в останні місяці на шпальтах усіх провідних видань світу. Нас глибоко стурбувала ситуація, яка склалася навколо розгромлення успішного бізнес-проекту – ресторації у Бернардинському дворику Львова.

Припинено діяльність одного із найуспішніших закладів, який користувався особливою популярністю як у львів’ян, так і в туристів. Більше того, львів’яни пам’ятають, що міська влада десятиліттями не могла навести лад в Бернардинському дворику, куди в темну пору доби було моторошно навіть зайти, але як тільки там відкрився заклад, який став однією із атракцій міста, – його розгромлено!

Ми пам’ятаємо, як окремі міські посадовці захищали облаштування прилеглої території іншим рестораном в одній із паркових зон міста, що було абсолютно справедливим. Але наведене до болю нагадує правило: «Своїм – все, решті – суворий закон», з яким ми категорично не погоджуємося. Якщо підприємцям у вину ставити невиконання усіх, часто абсурдних дозвільних вимог, які родом із минулого століття та епохи «соціалістичного реалізму», то у Львові мали б закритися абсолютна більшість підприємств малого і середнього бізнесу. Не впевнені, що Ви цього бажаєте.

Наголошуємо, що найкращий шлях виходу із будь-якої конфліктної ситуації – консенсус, а формальне та вибіркове застосування часто застарілих законодавчих вимог – шлях у безвихідь.

З повагою,

голова Комітету підприємців Львівщини

І.Маркуц».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *