ОСТАННІ НОВИНИ

Економічний форум допоможе повернути кадри на підприємства Львівщини – експерт

Львівський портал

|

Міжнародний економічний форум дасть можливість залучити інвестиції та відновити потужності багатьох підприємств Львівщини, що поверне на них сотні кваліфікованих кадрів, які зараз працюють за кордоном. Про цеповідомив директор Навчально-наукового інституту економіки і менеджменту Національного університету “Львівська політехніка” Олег Кузьмін.

“За радянських часів Львівщина і загалом Західна Україна були розвинутим природо-видобувним центром, і зараз у нас є кілька десятків потужних підприємств. На них певним чином збереглись технології, приміщення, і якщо б інвестори, націлені, наприклад, на машинобудування, прийшли у Львів, багато чого вдалось би врятувати. Звичайно, що багато кадрів поїхали за кордон, але досвід показує, що як тільки підприємство починає відновлювати свої потужності, спеціалісти одразу на нього повертаються. Яскравий приклад тому – випадок із ЛАЗ – як тільки ми почали відновлювати Львівський автобусний завод, на нього одразу почали вертатись кадри із Заходу – як робітники, так й інженери, молодь”, – зауважив О.Кузьмін.

Він наголосив, що завдяки Євро-2012 Львівщина дуже змінилась і це дає додатковий поштовх інвесторам.

“Львів зараз просто не впізнати – тут з’явились європейські дороги, і з цієї точки зору Львів не поступиться жодному європейському місту. Це стосується і Олімпійської надії 2022 – вона абсолютно реальна для Львівщини і для всієї України. Це я зрозумів ще на нараді у Президента, коли побачив, що команда Віктора Януковича вже працює в цьому напрямку, і дуже серйозно, має документи, економічні обґрунтування тощо”, – сказав О.Кузьмін.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *