ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові за порушення законодавства у сфері праці порушено 39 кримінальних справ

Львівський портал

|

Львівська міська рада прийняла рішення про створення міської комісії з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати, забезпечення повноти і своєчасності сплати податків та єдиного соціального внеску. Про це повідомили у прес-службі ЛМР.

До складу комісії входять: директор департаменту економічної політики, начальник управління економіки, начальник відділу праці. А також заступники голови з соціально-економічних та гуманітарних питань Галицької, Залізничної, Франківської, Личаківської, Шевченківської та Сихівської адміністрацій; начальник управління житлового господарства, начальник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин, начальник відділу доходів. А також за згодою представники Державної податкової адміністрації, державної податкової інспекції у районах міста, представники контрольно-ревізійного управління,  управління пенсійного фонду, представники фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві, перший заступник прокурора міста, представники інспекції праці, представник об’єднання профспілок та відділу статистики.

Крім того, при районних адміністраціях було створено  комісії з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, ліквідації заборгованості  з виплати заробітної плати, забезпечення повноти і своєчасності сплати податків та єдиного соціального внеску. До складу районних комісій включено представників районних прокуратур, держаних податкових інспекцій у районах, міліції, виконавчих служб, управлінь Пенсійного фонду, міського центру зайнятості, міського відділення фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві, інспекції праці, об’єднання профспілок. 

Подібні комісії також будуть створені при державних податкових інспекціях у районах та при управліннях Пенсійного фонду у районах.

«Подібні комісії у місті, в районних адміністраціях, працюють уже не перший рік. Але це розпорядження покращить роботу і міської, і районних комісій, удосконаливши їх склад. Зокрема, введення до складу районних комісій санепідемстанції дозволить швидко виявляти неоформлених працівників за наявністю санітарної книжки», – повідомила начальник відділу праці Катерина Рибачок.

Подібні комісії уже не перший рік працюють у місті, проводячи роботу з легалізації найманої праці, детінізації заробітної плати та погашення заборгованості зі зарплати. З початку 2011 року було обстежено 1795 підприємств, де заробітну платню працівникам виплачують у конвертах; на засіданнях районних комісій заслухано 2601 директора підприємств, де є порушення трудового законодавства. Виявлено 592 працівника, що не мають трудових угод, завдяки виконаній роботі 473 з них були офіційно оформлені. 30 справ щодо порушення законодавства у сфері праці знаходяться на розгляді  Прокуратури, порушено 39 кримінальних справ.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *