ОСТАННІ НОВИНИ

НАТО стурбований вироком Тимошенко

Львівський портал

|

НАТО розчаровано вироком екс-прем`єру України Юлії Тимошенко. Відповідну заяву зробила сьогодні в Брюсселі офіційний представник Північноатлантичного альянсу Оана Лунгеску.

За її словами, альянс сподівається на перегляд вироку Тимошенко “на базі пошани до букви закону”, передає Associated Press.

Нагадаємо, вирок відносно екс-прем’єра України було оголошено 11 жовтня. Суд засудив її до 7 років позбавлення волі за перевищення посадових повноважень при підписанні контрактів на постачання газу з Росії в 2009 р. 12 жовтня захист екс-прем`єра України повідомив, що оскаржить вирок Печерського районного суду в Апеляційному суді Києва наступного тижня, а після цього – в касації. Адвокат засудженої Юрій Сухов додав, що проходження всіх національних процедур необхідне для подальшого звернення до Європейського суду з прав людини.

Представники Євросоюзу і США виразили розчарування вирішенням суду, відзначивши, що воно свідчить про вибірковість українського правосуддя і політично мотивоване переслідування лідерів опозиції.

Відзначимо, що після того, як торік Президентом України став Віктор Янукович, країна відмовилася від вступу до Північноатлантичного альянсу.

РБК-Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *