ОСТАННІ НОВИНИ

Приміщення на Авіаційній нарешті передано Академії наук України

Львівський портал

|

Учора рішенням Кабінету Міністрів України прийнято постанову про передачу приміщень від Міністерства оброни України на вул. Авіаційній, 1 Академії наук України. Це змогу перевести книжки бібліотеки В.Стефаника з церкви Петра і Павла (костел єзуїтів) на вул. Авіаційну. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Відтак, святиня буде звільнена від архівів та відкрита для відвідувачів.

«Сьогодні ми зробили все можливе, щоб наші військові змогли достойно відсвяткувати 20 річчя Збройних сил України молебнем у церкві Святого Петра і Павла. Це перший крок. Далі ми ставимо амбітну ціль – до 6 грудня перевести всі книжки на вулицю Авіаційну», – зауважив міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, що у 2010 році під час сесії Львівської рішенням сесії ЛМР було передано у власність курії Львівської архієпархії УГКЦ будівлю костелу Петра і Павла о. єзуїтів для проведення богослужінь. Згодом, 31 березня 2011 року, на сесії міської ради було порушено питання про костел єзуїтів та книгосховище Львівської національної наукової бібліотеки імені В.Стефаника, яке зараз знаходиться у приміщенні костелу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *