ОСТАННІ НОВИНИ

Митники передали музеям вилучені на кордоні цінності

Львівський портал

|

Сьогодні в будівлі Львівської митниці відбулася передача музеям Львівщини предметів старовини, які мають антикварну, колекційну культову цінність, вилучених на кордоні. Про це повідомили у прес-службі Львівської митниці.

Зокрема, було передано банкноту Української Народної Республіки державного кредитного білету номіналом 500 грн, датовану 1918 роком. Її працівники Львівської митниці виявили під час митного огляду міжнародного поштового відправлення з РП на адресу громадянина України. За висновком експертів, банкнота становить культурну цінність і є предметом музейного значення. Її передано Львівському історичному музею.

Металеву ікону Богородиці Боголюбської з двостороннім зображенням, виготовлену в Росії на початку ХХ століття, яку громадянин України, вивозив легковим автомобілем у Німеччину, передано Музею історії релігії.

Передано також 11 ікон кінця ХІХ – початку ХХ століття на дерев’яній основі, які виготовляли в майстернях Києва, Чернігова та інших міст. Виявлено їх в аеропорту «Львів» під час митного контролю багажу серед особистих речей громадянина Палестини, в дорожній сумці. Він намагався вивезти їх літаком до Туреччини. Ці ікони буде передано представникам церков.

Начальник Львівської митниці Денис Пудрик зазначив, що боротьба з контрабандою та незаконним переміщенням товарів через кордон є одним з головних напрямів роботи митниці. Зокрема з початку року порушено 13 кримінальних справ про контрабанду (ч.1 ст.201 ККУ – 12. ч.2 ст. 305 ККУ, 6 – відносно осіб, 7 – за фактом). Вартість предметів контрабанди становить майже 16 млн грн. Підрозділи митниці виявили й припинили 1 747 випадків порушень митних правил, вартість предметів правопорушень становить понад 153 млн грн. Предметами контрабанди були автотехніка, оргтехніка, мобільні телефони, цигарки, зброя, наркотики тощо.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *