ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура та міліція займуться будівництвом на вулиці Франка, 129

Львівський портал

|

6 жовтня до департаменту містобудування надійшло звернення від мешканців щодо будівництва на вулиці Івана Франка, 129, яке порушує норми закону. Представники департаменту здійснили обстеження будівництва та виявили, що будівельні роботи проводяться без погодженого проекту, а земельна ділянка знаходиться у комунальній власності міста. Про це інформує прес-служба Львівської міськради.

«На прибудинковій території за адресою вул. Івана Франка,129 фактично виконуються будівельні роботи, там облаштовані монолітні фундаменти, монолітне перекриття. Будівництво ведеться з порушенням закону, адже проект будівництва не був погоджений департаментом містобудування, містобудівні умови та обмеження щодо забудови земельної ділянки не видавались. Ми звернулись до інспекції «Держархбудконтролю» з проханням перевірити законність будівництва», – повідомив заступник начальника управління архітектури Олесь Лужецький.

Інспекція «Дуржархбудконтролю» в свою чергу також провела перевірку та виявила порушення.

«Інспекцією «ДБК» Львівської області не видавався дозвіл на будівництво і не реєструвалась декларація на початок будівельних робіт. Ми провели перевірку, виявилось, що забудовником є один з мешканців будинку на вул. Івана Франка, 129. Перевірка показала, що правовстановлюючих документів на земельну ділянку, а також на об’єкт будівництва мешканець надати не може. Фактично жодного документу на право проведення будівництва забудовник не має. Забудовник відмовився підписати акт перевірки. Тож ми звернулись в Прокуратуру та в правоохоронні органи для надання правової допомогу при обстеженні будівництва, та винесення припису», – повідомив головний державний інспектор інспекції «ДБК» у Львівській області Володимир Бідний.

Після проведення повноцінної перевірки інспекція «Держархбудконтролю» винесе припис про припинення або демонтаж будівництва. Якщо припис не буде виконано у визначений термін (1 місяць), справа буде передана до суду.

«Земельна ділянка, орієнтовною площею 0,25 га, на якій ведеться будівництво, не була приватизована чи надана в користування забудовнику. Ця земельна ділянка знаходиться в комунальній власності міста. Ділянка знаходиться в фактичному користування мешканців будинку, але документи не оформлені. Ми подали припис в інспекцію по використанню і охороні земель», – повідомив начальник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Михайло Бокало.

Ситуація ускладнюється і тим, що забудовник відмовляється надати доступ до проведення обстеження будівництва і винесення припису інспекцією «Держархбудконтролю».

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *