ОСТАННІ НОВИНИ

Штраф за несанкціоноване використання держтаємниці зріс у 20 разів

Львівський портал

|

Президент Віктор Янукович підписав закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення законодавства про охорону інформації з обмеженим доступом, яка є власністю держави». Про це «Коментарям» повідомили в прес-службі голови держави.

Нагадаємо, парламент ухвалив цей закон 22 вересня.

У Кодекс внесено зміни, якими передбачено, що порушення законодавства про державну таємницю тягне за собою накладення штрафу на громадян від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Повторне протягом року вчинення порушення з числа передбачених частиною першою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, – тягне за собою накладення штрафу на громадян від тридцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п´ятдесяти до ста п´ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім того, законом передбачено, що порушення порядку обліку, зберігання і використання документів та інших носіїв інформації, які містять конфіденційну інформацію, яка є власністю держави, що призвело до розголошення такої інформації, – тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від шістдесяти до ста шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, – тягне за собою накладення штрафу на громадян від сорока до ста сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від ста шістдесяти до двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *