ОСТАННІ НОВИНИ

Рада може декриміналізувати статтю Тимошенко вже наступного тижня

Львівський портал

|

Депутат Верховної Ради Арсеній Яценюк виступає за те, щоб на засіданні 18 жовтня парламент розглянув поправки опозиції до прийнятого за основу президентського законопроекту про декриміналізацію економічних злочинів, що стосуються декриміналізації статті, за якою була засуджена до 7 років в´язниці колишній прем´єр-міністр Юлія Тимошенко. Про це він сказав на прес-конференції.

«Думаю, що у вівторок парламентом мають бути розглянуті поправки, які внесені спільно з опозицією до Кримінального кодексу, і стаття 365 має бути декриміналізована. Буде мужнім кроком, якщо в цей же день Президент України підпише цей закон», – сказав Яценюк.

«Відпрацював ці поправки депутат Власенко (депутат від БЮТ – ред), вони були узгоджені і, за інформацією Власенка, внесені до профільного комітету», – зазначив також депутат

На думку депутата, саме шляхом декриміналізації статті обвинувачення Тимошенко влада вийшла б із політичної ситуації, що склалася в Україні після винесення вироку екс-прем´єру, з мінімальними втратами.

Як повідомляли «Коментарі», 11 жовтня суд засудив Юлію Тимошенко до 7 років тюремного ув´язнення за перевищення службових повноважень при підписанні газових домовленостей з Росією на початку 2009 року.

6 жовтня Рада прийняла в першому читанні законопроект Президента Віктора Януковича, який передбачає декриміналізацію економічних злочинів.

 

Коментарі

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *