ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині реалізують проект «Доступна Львівщина очима незрячих»

Львівський портал

|

 У Львівській області  та  Львові реалізується проект «Доступна Львівщина очима незрячих», який  впроваджує Програма розвитку ООН в Україні та фінансує Міністерство закордонних справ Данії. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА. Бюджет Проекту складає 100 тисяч гривень, а його координатором є  виконавчий директор Львівського обласного осередку Української спілки інвалідів Оксана Потимко. 
 Проект реалізовується головним управлінням праці та соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації спільно з Львівським обласним фондом соціального захисту сліпих.

У рамках проекту «Доступна Львівщина очима незрячих» у Львівській області та місті Львові встановлено звукові метрономи на  двадцяти  об’єктах адміністративних установ, установах культури та охорони здоров’я, які дають можливість незрячим людям орієнтуватися на місце розташування того чи іншого об’єкту. Звукові метрономи автоматично регулюють висоту звуку в залежності від шуму навколишнього середовища. 
 У рамках проекту також вже озвучено 14 світлофорів, планується ближчим часом озвучити ще 31 світлофор. Також шрифтом Брайля надруковано12 найпопулярніших рецептів лікарських препаратів, які будуть розповсюджені для осіб з вадами зору в аптечній мережі міста Львова та Львівської області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *