ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський університет відіграв видатну роль у становленні України - Литвин

Львівський портал

|

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин відзначає видатну роль Львівського національного університету у становленні України як держави.

Як повідомляє прес-служба Верховної ради, виступаючи у вівторок у Львові на засіданні ювілейної Академії з нагоди 350-річчя Львівського національного університету ім. І.Франка, В.Литвин нагадав слова прославленого хірурга Миколи Пирогова: «Суспільство видно в університеті як у дзеркалі й перспективі. Університет є й кращий барометр суспільства».

«Подвижницька, благородна, плідна 350-річна діяльність «каменярів» наочно підтверджує цю істину. І саме тому сьогодні линуть до Львівського національного університету імені Івана Франка серцем і розумом усі його шанувальники, усі ті, хто живе українською справою, хто думає про майбутнє», – сказав керівник парламенту. – Він не лише провіщував грядущі переміни та європейські процеси, а завжди працював на них, попри будь-які обставини. Постання університету стало першим успіхом українського загалу у віковій боротьбі за свій національний осередок освіти, культури, духовності».

«Постання університету – це поява потужного інтелектуального кола, в якому визрівали і розвивалися ідеї окремішності українського народу, української національної ідентичності, – зазначив Голова Верховної Ради. – Складаю глибоку шану і повагу усім поколінням апостолів правди і науки, прометеїв, які 350 років творили більше, ніж університет. Творили Україну, творили європейську цивілізацію».

В.Литвин нагородив представників педагогічного колективу університету відзнаками Верховної Ради України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *