ОСТАННІ НОВИНИ

На «Рава-Руській» виявили контрабандний одяг на суму 152 тис грн.

Львівський портал

|

Два випадки незаконного переміщення товарів на суму близько 152 тисяч  гривень виявили митники у пункті пропуску «Рава-Руська». Про це повідомляє прес-служба Львівської митниці.

Так, в першому випадку громадянин України, повертаючись з приватної поїздки з Республіки Польщі автомобілем «Opel Vivaro», обрав для перетину кордону смугу руху «червоний коридор». Під час декларування він заявив про те, що переміщує лише особисті речі. Однак митники вирішили перевірити правдивість його декларування і не помилились.

Під час митного контролю було встановлено, що в багажному відділенні автомобіля міститься товар, який відповідно до Митного Кодексу України є обов`язковим для письмового декларування та оформлення зі сплатою митних платежів. А саме у семи картонних коробках громадянин віз 742 одиниці одягу різних найменувань загальною вартістю 74,8 тис. грн.

У другому випадку митники виявили факт приховування товару: дитячого, чоловічого та жіночого одягу, взуття, а також сумок, електронних панелей управління та каву. Загальна вартість прихованого товару склала понад 77 тис. грн. Приховав товар наш співвітчизник, який повертався з приватної поїздки з Польщі автомобілем «Audi 100». Водій обрав для руху смугу спрощеного митного контролю «зелений коридор».

Під час візуального огляду транспортного засобу у митників виникла підозра щодо наявності в ньому товарів, які підлягають митному оформленню та оподаткуванню. Автомобіль було переведено зі смуги спрощеного митного контролю на майданчик поглибленого огляду, де й було виявлено товар.

Складено протоколи про порушення митних правил за ознаками ст.ст. 339, 340 Митного кодексу України. Товар загальною вартістю близько 152 тис. грн. вилучено до рішення суду.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *