ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові обговорюють проблеми інклюзивної освіти

Львівський портал

|

У Львові проходить Міжнародна конференція-практикум на тему «Актуальні проблеми інклюзивного навчання та викладання курсів з інклюзивної освіти», повідомляє прес-служба Львівської міськради. Захід відбувається на базі СЗШ № 95, яка є учасником науково-педагогічного експерименту МОН України на 2008-2013 роки «Соціальна адаптація та інтеграція в суспільство дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку шляхом запровадження їх інклюзивного навчання» та канадсько-українського проекту «Інклюзивна освіта дітей з особливими потребами в Україні».

У рамках сприяння розвитку інклюзивної освіти в нашому місті у цій школі ввели посаду вчителя-асистента.

«У школі навчаються діти з синдромом Дауна. Тож для забезпечення прав дітей на здобуття загальної середньої освіти, у кожному з перших класів має працювати по одному асистенту вчителя. Тож для цієї школи необхідно буде ввести до штатного розпису 2 посади асистента вчителя», – зазначила в. о. начальника управління освіти Катерина Гороховська.

Окрім того, під час конференції розглянуть питання диференціації викладання та оцінювання в інклюзивному класі, відбудеться представлення матеріалів практичного посібника «Як зробити школу інклюзивною» та презентація допоміжних комунікативних засобів для використання в інклюзивних класах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *