ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні масово скорочують даівців

Львівський портал

|

Реформування МВС стартувало – почалося масове скорочення міліціонерів, особливо працівників ДАІ. Про це розповіли самі інспектори і керівники деяких обласних УВС.

Так в Луганську, за словами керівника підрозділу місцевої ДАІ, зі 180 інспекторів залишили 60, повідомляє «Сегодня». «Кандидатів на звільнення відбирали за кількістю скарг на працівника», – розповів він. 

У Київській області теж пройшли скорочення даівців. Як розповіло джерело в облуправлінні, лави інспекторів та їхніх начальників порідшали більш  ніж на 100 осіб. 

«Чистка» запланована і в Одесі з 24 жовтня – скоротити планують приблизно 400 осіб. 

«Скорочення в органах внутрішніх справ міста і області, зокрема в ДАІ, проводиться в рамках реформування МВС. Вся програма заздалегідь прорахована, ніякої катастрофи немає, – запевнив заступник начальника облУВС Дмитро Фучеджі. – Під скорочення підпадають насамперед ті, хто «ходить по паркету», тобто працівники апарату управління. Тих, хто працює з людьми, «на землі», звільняти не будуть». 

За словами правоохоронця, штат одеської міліції скоротять на 20%. При цьому деяких підрозділів УВС – конвойна рота, райвідділи, спецпідрозділ «Беркут» і ППС – скорочення не торкнеться. 

Найбільше, як вдалося з´ясувати, «схудне» Державтоінспекція. Так, в МРЕВ ДАІ при погонах залишаться лише начальники. Решта посади займуть цивільні особи. Зі 180 інспекторів ДПС міста залишать лише 80 сержантів і прапорщиків з 8-ма офіцерами. А з 90 співробітників управління міськДАІ «пощадять» тільки 10. Всього ж штат обласної автоінспекції, де значиться 1090 осіб, «поріжуть» майже на 40%. «Йде не тільки скорочення, але й реформування самої структури ДАІ. Наприклад, райвідділи ДАІ будуть підпорядковані звичайним райвідділам МВС. А інші підрозділи стануть більш універсальними», – повідомила співробітник прес-служби облДАІ Лілія Чорна.

Деяких «скорочених» даівців перевели в один з 4-х райвідділів ДАІ Одеси, іншим запропонували шукати місце в інших підрозділах міліції, наприклад в патрульно-постовій службі або «Беркуті».

Тим часом, незважаючи на жорстку оптимізацію в лавах силовиків, начальник міськДАІ Віктор Кузнєцов запевняє, що безладів на дорогах не буде. «Будемо керуватися суворовським правилом – «воювати не числом, а вмінням ». До тих, що потрапили в ДТП, буде налагоджений своєчасний виїзд екіпажів ДАІ, також буде здійснюватися патрулювання вулиць », – запевнив керівник ДАІ Одеси.

«Коментарі»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *