ОСТАННІ НОВИНИ

"Укрзалізниця" збирається везти з Києва до Львова 4,5 години, до Донецька – 5,5

Львівський портал

|

З Києва до Львова на потязі можна буде дістатися за 4,5 години, з Києва до Донецька – за 5,5 годин.

Такі практично фантастичні завдання поставив генеральний директор “Укрзалізниці” Володимир Козак за результатами чергових інспекційних об`їздів робіт з впровадження швидкісного руху, повідомляє прес-служба “Укрзалізниці”.

“Максимальна зручність для пасажирів українських залізниць, максимальна швидкість перевезень – безумовні пріоритети нашої роботи на ділянках впровадження швидкісного руху. З Києва до Львова пасажири повинні добиратися не більше, ніж за 4 години 30 хвилин, з Києва до Донецька – не більше 5 годин 30 хвилин”, – сказав він.

Як зазначають у відомстві, на виконання доручення віце-прем`єр-міністра – міністра інфраструктури Бориса Колеснікова “Укрзалізниця” продовжує активну роботу по впровадженню швидкісного руху на ділянках Львів – Здолбунів, Здолбунів – Шепетівка – Коростень – Київ, Київ – Полтава – Харків, Полтава – Красноград – Лозова, Лозова – Донецьк.

Зокрема, залізничники проводять інтенсивні роботи по декількох напрямках: розмежування вантажного і пасажирського руху поїздів, електрифікація, придбання рухомого складу і різні організаційні заходи.

За 8 місяців залізничники модернізували 333,7 км колії та капітально відремонтували 550,3 км. Середнім ремонтом оздоровлено 593,2 км, комплексно-оздоровчий ремонт здійснено на 474,7 км шляху. Також замінено на нові 518 комплектів стрілочних переводів, виконаний середній ремонт 306 комплектів стрілочних переводів.

Паралельно з цим проводяться роботи з електрифікації. В цілому, в рамках проекту впровадження швидкісного руху передбачена електрифікація 1562 км експлуатаційної довжини залізничних колій на напрямку основного коридору впровадження прискорених і швидкісних поїздів Львів-Київ-Полтава-Донецьк.

За 8 місяців поточного року встановлено 123 км контактної мережі. Основними напрямками електрифікації в цьому році є ділянка Полтава-Красноград-Лозова загальною експлуатаційної довжиною 176 км і Мала Перещепенська – Кременчук довжиною 94 км. У 2011 році закінчено електрифікація ділянки Фастів-Житомир довжиною 101 км.

Нагадаємо, “Укрзалізниця” планує скоротити потяги, маршрути і зупинки аби пришвидшити і оптимізувати рух поїздів.  У 2012 році в “Укрзалізниці” збираються скоротити кількість потягів на 25%, зняти 30 нічних маршрутів і зменшити кількість станцій, на яких зупиняються пасажирські поїзди.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *