ОСТАННІ НОВИНИ

Львів розпочинає програму облаштування громадського простору

Львівський портал

|

У Львові розпочинають кампанію щодо облаштування громадських місць у центральній частині міста, повідомляє прес-служба Львівської міськради. Щоб визначити, що саме має розташовуватись у тому чи іншому місці, проводитимуть спеціальний міжнародний конкурс. Його організатором виступатиме Львівська міська рада та Німецьке товариство міжнародної співпраці Giz.

 «Спільними зусиллями із німецьким товариством Giz у Львові буде визначено та проведено конкурс щодо облаштування площ у центрі міста. Головна вимога – це те, щоб їх могли використовувати як мешканці, так і туристи, щоб вони були загальнодоступними та доглянутими», – зауважила начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко. 

Головними принципами облаштування таких зон є залучення мешканців до процесу, естетичне оформлення простору та змога потім використовувати простір мешканцями та туристами.  

 «Хорошим досвідом в даному випадку є Відень та проведена програми «50 місць», яка розпочалась у 2011 році. Ідея програми полягала в тому, щоб на 10 років було визначено 50 громадських площ в різних частинах міста, з яких щороку облаштовувалось 5. Сьогодні також і Львів розпочинає цей процес. Першим місцем стане подвір’я Бернардинського дворика», – зауважила начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко. 

Головною метою програми облаштування громадського простору є можливість створення мережі якісно облаштованих громадських площ. Першим кроками у реалізації програми стане – збір інформації про наявний громадський простір та його категоризація, розробка бачення громадського простору (візія), складення операційного плану та реалізація пілотних проектів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *