ОСТАННІ НОВИНИ

Закарпатська облрада вимагає повернути “зимовий” час

Львівський портал

|

Сьогодні, 10 жовтня, на 6-ій позачерговій сесії Закарпатської обласної ради, депутати прийняли рішення відправити листа до Верховної Ради України з проханням перейти на зимовий час, або надати краю право на “місцевий час”. Про це повідомляє Мукачево.net.

Доцільність переходу на зимовий час перед депутатами пояснювали медики, науковці та представники освіти. Вони наголосили на тому, що майже всі міста такі як, Ужгород, Чоп та Мукачево, знаходяться в іншому часовому поясі від центральної України. Якщо Закарпаття залишиться у «літньому часі», то його жителі відставатимуть на 2 години від свого астрономічного поясу.

Всі, як один, виступили з проханням перейти на зимовий час, і після нього вже не переходити на літній. Як варіант, якщо прохання не підтримається, то депутати запропонували ввести на Закарпатті “місцевий час”.

У зверненні зазначено, що понад 90 відсотків території України розміщено у другому часовому поясі.

“Закарпаття як найзахідніший регіон Української держави знаходиться на межі часових поясів GМТ+1 (середньоєвропейський час) та GМТ+2. Перехід у третій часовий пояс для нашої області, яка протягом багатьох віків жила за середньоєвропейським часом, і географічно, і економічно є невиправданим. У разі збереження новоустановленого порядку світлий час доби у нашому регіоні в зимовий період наступатиме близько 10 години ранку” – зазначено у документі.

Депутати облради підкреслюють, що прийняття Верховною Радою України зазначеної постанови не відповідає міжнародним правилам обчислення часу і фактично затверджує на території України неприродний для її населення час іншого часового поясу, що викличе зокрема незручності у спілкуванні на західних прикордонних територіях, різниця у часі з якими тепер становитиме одну-дві години в залежності від пори року.

Як повідомлялося раніше, в порядку денному наступної сесії Львівської облради також є питання щодо повернення на зимовий поясний час.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *