ОСТАННІ НОВИНИ

Дорожники та комунальники області не готові до зими

Львівський портал

|

Дорожні та комунальні служби Львівщини не готові до роботи в зимовий період, повідомляє прес-служба управління ДАІ у Львівській області. Про це свідчать результати перевірки, що її проводили у вересні-жовтні цього року.

До складу комісіїувійшли співробітники ДАІ, Служби автомобільних доріг, Укрзалізниці, ДП «Львівський автодор» і місцевих органів виконавчої влади.

Комісія оглянула й зафіксувала стан покриття проїжджої частини, узбіч, тротуарів, технічних засобів організації дорожнього руху, забезпечення видимості. Особлива увага зосереджувалася на аварійно-небезпечних ділянках доріг, місцях концентрації дорожньо-транспортних пригод, відновленні зовнішнього освітлення тощо. Також перевірялась готовність дорожньо-комунальних організацій до утримання вулично-дорожньої мережі в осінньо-зимовий період (технічний стан снігоприбиральної техніки та навантажувачів, наявність необхідного запасу паливно-мастильних матеріалів та піщано-соляної суміші тощо) та їх готовність до введення обмежень або закриття руху на дорогах під час можливого виникнення надзвичайних ситуацій внаслідок різкого погіршення погодних умов.

Унаслідок перевірки встановлено, що дорожні служби ДП «Львівський автодор» не забезпечені паливно-мастильними матеріалами, а комунальні – від необхідної кількості на 52% бензином і на 61% дизельним паливом. Піщано-соляною сумішшю дорожні служби ДП «Львівський автодор» забезпечені на 4,5%, комунальні – на 58%. Фрикційними матеріалами: ДП «Львівський автодор» – 75%, комунальні служби – 64%.

Снігоочисною технікою дорожні служби забезпечені на 100% і загалом в експлуатації служб знаходиться 41 одиниця техніки, 2 з яких – несправні. Автонавантажувачів у дорожніх служб 53 (2 несправних), у комунальних – 23 (8 несправних); бульдозерів у дорожніх служб 23 (2 несправні), у комунальників – 24 (6 несправних).

Уже незабаром може випасти перший сніг. Проте дорожньо-комунальні служби не готові до утримання вулично-дорожньої мережі, оскільки не забезпечені належним чином ані паливно-мастильними-матеріалами, ані піщано-соляними сумішами, ані справною технікою.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *