ОСТАННІ НОВИНИ

Інвестори не поспішають будувати підземні паркінги у Львові - депутат ЛМР

Львівський портал

|

Голова постійної депутатської комісії інженерного господарства, транспорту та зв’язку Львівської міськради Іван Гринда розповів про перспективи будівництва підземних паркінгів та добудову трамвайної лінії на Сихів, інформує відділ інформаційної політики секретаріату ради.

«Наразі визначено три місця для будівництва паркінгів, ці ділянки розташовані на вулицях Стефаника, Вітовського та площі Петрушевича. Проекти розраховані приблизно на  тисячу паркомісць» – повідомив він.

Наразі є два інвестори, які готові вкладати гроші у будівництво паркінгів, проте вони не поспішають з роботами, адже наше законодавство не сприяє цьому. Перш за все через відсутність евакуаторів та блокувальних систем. Інших способів примусити людей паркувати автомобілі у спеціально відведених місцях, ніж блокування та штрафи, не існує. Проектів будівництва паркінгів в історичній частині міста наразі немає, адже вони потребують значно більших капіталовкладень. Загалом  будівництво паркінгу, на мою думку, тривало б не більше семи місяців.

«Проведення трамвайної лінії на Сихів коштує близько 200 млн. грн. На жаль, держава не повністю надає кошти для проведення ремонтів доріг. На сьогодні, за словами сихівчан, проведення трамвайної лінії не є пріоритетною вимогою, їх більше турбує відсутність достатньої кількості дитячих садків та ремонт об’єктів житлово-комунального господарства. Є попередня інформація, що уряд Німеччини може надати грант сумою 5 млн. євро для втілення проекту із добудови трамвайної лінії. Протягом одного календарного року  генеральний підрядник, на мою думку, зміг би повністю завершити розпочате будівництво трамвайної лінії з вул. Снопківської до проспекту Червоної калини», – сказав Іван Гринда.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *