ОСТАННІ НОВИНИ

Курс гривні до кінця року не перевищить 8,3 грн за долар

Львівський портал

|

Таку думку висловив генеральний директор інвестиційної банківської компанії Вадим Браїловський в ефірі Першого ділового каналу.

“Багато експертів заявляють, що є тенденція, що на кінець року вона (гривна. – ред.) буде в районі 8,2-8,25 (гривень за долар. – ред.). А максимум ми можемо очікувати – до 8,3 … Це той реалістичний курс гривні, який ми очікуємо по відношенню до світової економіки і кризи єврозони”, – сказав він.

За його словами, нині момент не має сенсу відпускати курс гривні.

“Бюджет Україні збільшений досить істотно. Витрати його становитиму 373 мільярдів гривень, а доходи – 334 мільярди, у порівнянні з цими показниками на 2011 рік – 321 і 281 мільярд гривень відповідно. Тому не має сенсу пускати гривню у “вільне плавання”, – вважає банкір.

У той же час, Браїловський зазначив про ризик падіння українського експорту.

“Розмір девальвації завжди визначається негативним торговим балансом, положенням платіжного балансу. На сьогоднішній день негативний торговий баланс – 3 мільярди доларів. Стан (дефіциту. – ред.) платіжного балансу – близько 108 мільйонів доларів. Україна – експортоорієнтована країна, це металургійна промисловість, трубна, мінеральні добрива та сільське господарство. Є тенденція, що можуть впасти ціни на метал, і це знизить нашу частку експорту”, – підкреслив експерт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *