ОСТАННІ НОВИНИ

Суд задовольнив апеляцію Львівської міськради у справі з ринком “Південний”

Львівський портал

|

Сьогодні відбулося засідання Львівського апеляційного господарського суду у справі між Львівською міської радою та ТзОВ «АЙПІЄ – Л» щодо земельних ділянок на ринку «Південний». Про це повідомили у прес-службі Львівської міської організації ВО «Свобода».

Суд задовольнив апеляційну скаргу Львівської міської ради на рішення  Господарського суду Львівської області від 14 липня 2011 року, відтак постановив скасувати та винести нове рішення, яке відмовляє ТзОВ «АЙПІЄ -Л» у задоволені позовних вимог.

«У Львівській міській раді працює комісія щодо визначення усіх збитків, які завдало ТзОВ «АЙПІЄ-Л» місту. Якби сьогодні рішення суду було на користь «АЙПІЄ-Л», то будь-які намагання врегулювати це питання на користь громади стало б безрезультатним.

Але сьогодні апеляційний суд виніс законне рішення, скасувавши постанову суду першої інстанції. Тепер залишилося три варіанти вирішення проблеми: примусове вилучення земельної ділянки з незаконного володіння, застосування процедури прийняття всіх споруд на ринку «Південний» в комунальну власність, або третій варіант – сплата місту всіх збитків з боку ТзОВ «АЙПІЄ-Л»», – зазначив голова тимчасової комісії Олег Махніцький. 

Нагадаємо, 14 липня 2011 року Господарський суд Львівської області ухвалив рішення за позовною заявою ТзОВ “АЙПІЄ-Л” до Львівської міської ради та управління земельних ресурсів у м. Львові, яким зобов`язав зареєструвати договори оренди земельних ділянок на території ринку “Південний”. Також суд частково задовольнив вимоги позивача та визнав укладеними між Львівською міською радою та ТзОВ “АЙПІЄ-Л” за рішенням суду 5 договорів оренди земельних ділянок загальною площею 10,0233 га, що на вул. Щирецькій, 36 у м. Львові, де розміщено торгово-виробничий комплекс “Південний”. Суд також зобов`язав управління земельних ресурсів у м. Львові зареєструвати договори.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *